מייסדים

דיוויד בואדלה (1931 – 2021), 

הוא דמות משפיעה בתחום הפסיכותרפיה הגופנית. את דרכו החל כפסיכותרפיסט בשנת 1957, ובמקביל עבד בחינוך עם ילדים הסובלים מהפרעות רגשיות. תפקיד כפול זה הוביל לשילוב של רעיונות שהגיעה לשיאו ביצירת שיטת טיפול ייחודית הנקראת ביוסינתזה, עדות לכישרונו של בואדלה לשלב גישות טיפוליות שונות.

האינטראקציה של בואדלה עם עבודותיו של וילהלם רייך בגיל 21, וקשריו עם דמויות בולטות בפסיכותרפיה גופנית כמו אולה ראקנס, גרדה בויסן, אלכסנדר לואן, סטנלי קלמן ואווה רייך, תרמו רבות לעיצוב נקודת המבט שלו. התמקדותו בהיבטים הרגשיים של התמודדות עם ילדים הובילה אותו להשתמש באמנויות, דרמה, ריקוד ואפילו אמנויות לחימה כמו ג'ודו כדי לעזור להם לבנות ביטחון עצמי ולבטא את עצמם באופן יצירתי.

גישתו הייחודית של בואדלה, הניחה יסודות של עבודה טיפולית ששמה דגש על פתיחות וסקרנות של המטפל כלפי המטופל, התמקדות בכוחות וביכולות של המטופל, וטיפוח הפוטנציאל והיצירתיות הטמונים בו. 

עבודתו שואפת לבנות מחדש את האגו תוך כיבוד מצבו הנוכחי של הפרט, טיפוח הקשר עם הצד הלא פתולוגי של המטופל.

בהמשך הפך בואדלה לחלוץ בתחום הפסיכותרפיה הגופנית באירופה. הוא ייסד את כתב העת "אנרגיה ואופי" בו פורסמו מאמרים מובילים בתחום הביודינמיקה והביואנרגטיקה וגם תחומים נוספים. כתב העת חיבר ויצר דו שיח בין הזרמים השונים של הפסיכותרפיה הגופנית.

בואדלה שימש כחונך, מנחה ומנהל במכונים שונים, שהגיעו לשיאם בהקמת המרכז לביוסינתזה בשנת 1982. השפעתו הגיעה ליותר מ-30 מדינות, כולל צפון ודרום אמריקה, יפן, אוסטרליה וישראל. הוא שימש גם כנשיא המייסד של האגודה האירופית לפסיכותרפיה גופנית (EABP) ובשנת 1995 קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה הבינלאומית הפתוחה לרפואה משלימה.

הרקע החינוכי של בואדלה כולל תארים בחינוך, פסיכולוגיה וספרות אנגלית מאוניברסיטת לונדון ואוניברסיטת נוטינגהאם. מסע הלמידה שלו כלל לימודים אצל אולה רקנס ורוברט מור, בין היתר. ניסיונו הרב הוביל לפיתוח שיטת הביוסינתזה, המשקפת את מחויבותו לשילוב גישות טיפוליות מגוונות לריפוי הוליסטי.

בואדלה לימד וסייע לאנשים רבים בתחום, הדריך והכשיר מטפלים, וב 1982 ייסד את המרכז לביוסינתזה כדי להכשיר מטפלים בגישה באנגליה, ובהמשך בכלל אירופה. המכון הבינלאומי לביוסינתזה ממוקם בהיידן שוויץ.

ד”ר סילביה ספכט בואדלה Ph.D.
פסיכותרפיסטית SPV וגם ECP.

למדה פילוסופיה, ספרות, פסיכולוגיה והיסטוריה של האומנות. החל משנת 1985 המשיכה להכשיר עצמה במסגרת “Psychosomatic Centering” של רוברט מור בדנמרק. במשך ארבע שנים הרצאתה באוניברסיטת Kanazawa ביפן. במסגרת שהותה ביפן תרגלה זן בודהיזם וריקוד בוטו עם קנזו אונו Kazuo Ohno. 

מטפלת בפסיכותרפיה החל משנת 1985 ביחידים וקבוצות. הינה מנחה בינלאומית מוסמכת לביוסינתזה החל משנת 1986 משמשת כמנהלת של בית הספר הבינלאומי לביוסינתזה בשוויץ. פרסמה את הספר: “Memory as change”.

 

מיכל וולף

מיכל מטפלת באזור ראשון לציון.

באהבה והכלה

אסתר פרנקל (1950 – 2012) – מייסדת ביוסינתזה ישראל

פעלה בנחישות ובמסירות על מנת להביא רפואה בכל אשר פנתה. בהתלהבותה ואמונתה הובילה תהליכים עמוקים של ריפוי וצמיחה אישיים כמו גם תהליכים חברתיים ומוסדיים. 

לאחר הכשרתה כפסיכולוגית קלינית באוניברסיטת ז'נבה חזרה לברזיל, שם בשנת 1982 פגשה את דיוויד בואדלה והפכה לאחת מתלמידיו הראשונים. אסתר חייתה את הביוסינתזה בכל מאודה ולקחה על עצמה להוביל ולהנחיל את הביוסינתזה ברחבי העולם. מהחלוצות הטיפול בפסיכותרפיה גופנית בברזיל ומייסדת של בית הספר הראשון לביוסינתזה בריו דה ז'נרו.

יחד עם צהלי טוביאל שכטר ייסדה את תוכנית ההכשרה בביוסינתזה בישראל. הובילה את הארגון הבינלאומי של הביוסינתזה מחוץ לאירופה, ערכה יחד עם מילטון קוראה את הביטאון Energy and Characte, ובהצלחה רבה הובילה את הקונגרס הבינלאומי לביוסינתזה בליסבון פורטוגל.

גיל ארד ECP, 

חבר פעיל בארגון האירופאי לפסיכותרפיה EAP. משנת 2004 עומד בראש בית הספר הישראלי לפסיכותרפיה בגישת ביוסינתזה, מנחה בינלאומי בכיר, מטפל ומדריך מוסמך. בעל ניסיון עשיר של מעל 25 שנה בהוראה, ניהול, וטיפול פרטני וקבוצתי.

גיל למד תחומי ידע מגוונים אותם הוא משלב בעשייתו: פילוסופיה מערבית, אנתרופוסופיה, זן בודהיזם, שאמניזם, קונסטלציה מערכתית, חקר המוח, ועוד. 

"הסקרנות אודות האדם, הטבע, החברה ומארג הקשרים שביניהם יצרו את האפיק בו זורם נהר חיי. אני מבקש לחלוק מהגילויים, הידיעות והכלים שנאספו לאורך השנים. יש בי משאלה שמיידעים אלה יקדמו ולו במעט, את הרווחה, החיוניות וההתפתחות של האדם והחברה". 

 

 

דילוג לתוכן