לימודי פסיכותרפיה גופנית

נושאי הלימוד

קורס ההכשרה הבסיסי בביוסינתיזה כולל 10 נושאים עיקריים, ואת התיאוריות, השיטות והתרגולים התואמים עבור כל נושא:

1. קרקוע – Grounding
נושא זה מקיף את העקרונות המובילים בביוסינתזה: תבניות חיים, המודל האמביולוגי, תבניות החזקה גופניות, איכויות של דחף (אימפולס) בתנועה. כמו כן נושא זה עוסק ביכולת לנוע בתוך החיים ביציבות ובגמישות תוך חיבור לנסיבות החיים ולמציאות המשתנה. ילמדו שדות התנועה השונים, סוגי קרקוע, מערכת מידע עצבית והחיבור לאיכויות הדחף. השאילה היא: "כיצד אני מגיע לשם?"

 

2. מרכוז – Centering
בנושא זה נלמד על מערכת היחסים של האדם מול האמת הסובייקטיבית שלו, הקשר עם הזהות העצמית, הרגשית, והנפשית. העבודה הטיפולית בנושא זה קשורה בבניה מחדש של תפקוד הקצב והזרימה האנרגטית תוך איזון רגש ונשימה. השאלה הבסיסית היא "מי אני"

 

3. החזקה – Holding
שמירה, דאגה וביטחון עצמי, ביחס לסביבה האישית. הנושא שאותו אנו מקיפים בנושא זה הוא שנת החיים הראשונה, הקשר הראשוני, הזנה והשפעותיה. התפתחות הילד ומגננות האופי כנגד נטישה ואובדן. השאלה המובילה היא: "על מי  וכמה אני יכול לבטוח?"

 

4. תיחום –Bounding
תיחום עוסק בניהול משא ומתן על מרחב אישי, על העוצמה וגבולות העצמי והאחר, בנושא זה המיקוד הוא בגילוי העוצמה האישית זיהוי טריטוריות וגבולות וגישה יעילה ובונה במצבי קונפליקט. בין נושאי הלימוד: מערכת העצבים האוטונומית ושכבות רגשיות,  מצבי טעינה רגשיים בגוף, סוגי מטח שרירי, ערוצי קשר - צורות ואופנים של הבעה ותגובה.

 

5. הטענות –Charging
נושא זה מציאה הזדמנות לשחרר אנרגיה אישית ממצב סטטי או תקוע אל עבר התעוררות של חיות ויצירתיות מזינה. השאלה היא: היכן ומה הם מקורות הכוח של האדם, כיצד ניתן להתנהל ולווסת את המטען האנרגטי / רגשי שלו? הפעימה שבין החזקה ושחרור, הנאה ועונג מעצמי או מהחיים?"

 

6. היקשרות – Bonding
היכולת לאהוב ולחלוק באופן עמוק ולצור קשרים אנושיים חזקים הינה מרכזית לגזע האנושי. בנושא זה נתעמק ביכולות אלה באמצאות לימוד על המימדים של הלב: תוך אישי, בין אישי ומעבר לאישי, סגנונות קשר ומגע עם אחרים, מבנים של אהבה ומיניות  היכולת לחלוק באופן מילולי ולא מילולי. השאלה היא: "עם מי האדם מסוגל לתקשר וכיצד הטא יכול לשפר את קשריו"?

 

7. צליל – Sounding
קול וצליל מחבר את שפתינו עם עומק ההתנסות ומעודד את היכולת להקשיב לעצמנו ולאחר באמפטיה ולתקשר באופן יעיל. נלמד, בין השאר, על סגנונות תקשורת ודיבור, על הקשר האנרגטי שבין הראש לגוף ופיתוח שפה טיפולית. השאלה היא: "כיצד האדם מתקשר?"

 

8. עימות –Facing
האינטראקציה בין מטרות חיצוניות ופנימיות. קשר עין, ראיה והעין השלישית. הדגש הוא על התבוננות, תובנה והדרכים להמיר דימויים מגבילים בדימויים יצירתיים. ילמד האופן בו ניתן לעגן דימויים בגוף ובתנועה מתוך השאלה: "לאן האדם הולך"?

 

9. הכתרה ומרחב – crowning and spacing
הדגש הוא על השער בין קיום עצמי וקיום מעבר לעצמי (transpersonal). נושאים של רוחניות מעוגנת בניגוד לבריחה מהגוף. גישות למוות. לימוד אינטנסיבי של עבודה עם משאבים ואיכויות מהותיות.

 

10. ערכיות- Valuing
נושא זה מסיים את תהליך ההכשרה האישי ומכין למעבר אל הפרקטיקה. תהליך של עיצוב צורה, איך הצורה שלי השתנתה מבחינה פיסית, מנטאלית, מבחינת הטעם שיש לחיי.
הדגש הוא על אספקטים אישיותיים של תהליכי מעבר ופרידה. קציר פירות והתחלות חדשות. השאלה: "כיצד אדם יכול להפוך את חלומותיי לחלק מהמציאות?"